Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за съединител и маховик JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за съединител и маховик JTD

Колеги, възможно ли е да се сложат съединител и маховик от бензинова 145 на 1.9 JTD? И има ли някакви други варианти?
    sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99

Не стават от бензинова.
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Няма други варианти, така ли?

Comment

доколкото знам, може да се монтира от 2,4JTD.
        sigpic
        Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

аз до колкото знам става без проблем ... примерно знам едно браво ЖТД с маховик от ХГТ и нито приплъзва нито нищо даже май е чипосано вече ..

---------- Post added at 14:01 ---------- Previous post was at 13:57 ----------

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=710118 чети тука от 7ма страница мнението на Vsd

значи накратко какво се казва в темата при фиата

За да си сложите едномасов (не демпферен) маховик ви трябват следните неща:
          1. Едномасов маховик от fiat bravo hgt. Не намерих данни на новото и старото hgt да са различни.
          2. Задължително болтовете на същия този едномасов маховик от bravo hgt.
          3. Комплект съединител за bravo hgt. Това включва съединителен и притискателен диск и лагер. Ако не сложите лагера от bravo hgt, най-вероятно няма да станат нещата, затова задължително си взимате целия комплект за bravo hgt.

Всичко това се прехвърля директно без нищо да се преправя. Тези същите части са в моята кола и затова го твърдя.
          Комплекта съединител при мен се води усилен. Колко е усилен, никой не знае, но засега както е с ремап колата не плъзга.
          Маховици от други модели браво също могат и да станат, но нарочно изброявам нещата, които съм сложил при мен за да се объркам някой.
          Last edited by tqnbtb; d.m.y г., 14:10.
          alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
          Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

@tqnbtb Колега благодаря ти много за инфото!!!

Comment

Първоначално публикувано от error145 Покажи съобщение
              @tqnbtb Колега благодаря ти много за инфото!!!
              А каква точно ти е идеята,нейскаш да си с демф. маховик ли?
              Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
              Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
              Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
              Mercedes Benz A170 CDI FL '01
              Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
                А каква точно ти е идеята,нейскаш да си с демф. маховик ли?
                И не мен ми стана интересно.
                Да не би да е по-евтино(Пример: комплект "Fiat" за HGT е около 320 лева, а "Fiat" за JTD е около 400лева или се бъркам; тва са цени без маховик ) или пък е по-ефективно?
                Last edited by brazen; d.m.y г., 10:43.
                sigpic
                Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

я ся сложете цената на демпферен маховик ако е разбит и на обикновен .. обикновения струва 20 -30 лв във всяка морга аиде да не е морга във форум .. ! ако колата на колегата тресе и подскача може и маховика да е заминал докато не се свали няма как да разберем де
                  alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                  Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Това за цената е така, ама инженерите не случайно са сложили демпферен... С обикновения сигурно ще работи на място като стар голф дизел.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Възможно ли е от заминали пружини на маховика , да се чува и да се усеща тракане , при смяна на скорости или подаване и отпускане на газта .... и съответно ако това се прави супер плавно и внимателно да не се чува и усеща.... И ако за заминали да кажем , какви биха били последиците като цяло за колата и колко време може да се кара така ? .....
                      Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                      Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                        Пружини на маховика..?
                        Ако греша ме коригирай .
                        Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                        Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                          Това за цената е така, ама инженерите не случайно са сложили демпферен... С обикновения сигурно ще работи на място като стар голф дизел.

Ммм не точно, слага се твърд маховик, с съединител комплект, който е с пружини и следва много тънък момент... за да не трака като голф 2 дизел, а именно от 800 да се вдигне празния ход на 880-900 оборота и всичко заспива поне при тди е така и тук ще е така

Първоначално публикувано от badmadafaka
                          Пружини на маховика..?
                          само не казвай че не знаеше...
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

А възможно ли е тази интервенция? Смисъл двигателите на алфа и фиат JTD еднакви ли са?

@ acko88 ами идеята е да се отърва от демпферния маховик...

Получавам някакви разостранни мнения едни викат става, други не става...

Comment

Първоначално публикувано от error145 Покажи съобщение
                              А възможно ли е тази интервенция? Смисъл двигателите на алфа и фиат JTD еднакви ли са?

@ acko88 ами идеята е да се отърва от демпферния маховик...

Получавам някакви разостранни мнения едни викат става, други не става...
                              хич не го махай въобще не ти пречи ако ще и с чипс да си
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                              X